filele mele.

luni, 11 aprilie 2011

Cine a scris Biblia?!?

In urma cu cateva seri scriam despre ce inseamna sa fii in pas cu moda...in seara asta ma gandeam sa aduc argumente cat de demodat traim in secolul 21.

Sunt ferm convinsa ca deja jumatate din cei care traiesc in lumea virtuala au vazut filmuletul pe youtube cu "de cine a fost scrisa Biblia?"

http://www.youtube.com/watch?v=KGIkPUlj-Fw

Da..suntem atat de buni sa scoatem in evidenta in ce nebunie traiesc romanii...si totusi, oare vina cui e ca nu stim cine a scris Biblia? Nu putem da vina pe lipsa scolii...asta nu invatam la scoala ci in scoala vietii, in educatia de acasa, in Biserica, in partasie, in comunicare, in multe domenii...si totusi, sunt atatia care habar nu au cine a scris Biblia si de ce a fost scrisa, care e esenta acestei carti si la ce ne ajuta in viata. Nu e ciudat cum cei care cunoastem si citim...suntem vorba aia "avansati" in cunoasterea Bibliei....ne tragem in spate cand se vorbeste de Biblie...ca si cum ne e frica sa recunoastem ca suntem cunoscatori. Lasam saracii oameni sa creada ca Biblia e scrisa de binecunoscutii autori Eminescu si Creanga, ca preotul Bisericii fie ea ortodoxa, catolica etc. interpreteaza dupa cunostiinta lui si noi, ca ascultatori trebuie sa facem cum zice el, indiferent ce zice, ca el stie mai bine, oare?!?

Suntem demodati in slujire...cine mai e ca Pavel? Cine mai are ravna sa isi ia crucea si sa umble? Cine isi mai lasa mama si tatal sa Il urmeze? Cine e in stare sa renunte la avere pentru Dumnezeu? Cine mai face bine? Cine e deschis sa spuna persoanelor nemantuite ca exista un Dumnezeu?

Iar pana sa radem despre raspunsurile celor intervievati...intreaba'te personal...stii toti autorii Bibliei? Iar daca ii stii..stii scopul acestor Carti? Si daca da...dai vestea mai departe? Si daca da...purtarea ta e una in smerenie? Iar daca da...cum definesti smerenia?




Niciun comentariu:

Postări populare