filele mele.

marți, 1 noiembrie 2011

Cat de sanatos ti sufletul?

"Beti cel putin 2 L de apa pe zi pentru o viata sanatoasa."
"Mancati zilnic fructe si legume pentru o viata sanatoasa."

Va suna cunoscut? Mie da, foarte! Le aud zilnic la radio, TV, pe internet, ziare. Nu e rau, ne atrage atentia ca nu suntem de fier si nu ne putem bate joc de corpul nostru. Insa nu aud niciodata reclame legate de suflet!

Spunea un batranel ca e sanatos tun, doar ca il doare rau inima, si are o singura boala, a sufletului, descrisa printr-un dor de sotia lui decedata de cateva luni. Nu e interesant cum Secolul Vitezei ne tine fixati pe exterior si ne face sa ne ignoram interiorul?

Vorbeam azi cu o colega de facultate despre ce minunat este sa ai o relatie cu Dumnezeu, ce pace incomparabila primesti si ce stare de spirit optimista ai!

Mergi cu autobuzul in jurul orei 14, si priveste oamenii cat de incruntati si stresati sunt, lipsiti de rabdare si bun simt! Da, si bunul simt tine de starea ta de spirit. Si nu doar atunci, mergi in Biserici si priveste putinii oameni care mai frecventeaza slujbele....pana si acestia au uitat ce inseamna sa fii cu o inima deschisa!

Nu e trist?!? Si ma intreb de ce nu exista reclame care sa iti miste sufletul, care sa te provoace sa ai o viata spirituala activa, si prin fapte! Nu ajunge sa asculti muzica pe youtube, sa asculti predici online, sa iti pui statusuri cu teme crestine...etc, viata de crestin sta in cat ai facut pentru altii, nu cat ai facut pentru tine!

Cred ca pana cei din showbizz se vor gandi si la suflet, ar trebui noi, cei care inca mai realizam ce viata avem...sa fim exemple vii pentru cei care traiesc cu inima inchisa! Ce zici, te bagi?

Niciun comentariu:

Postări populare